[...] wieku 45 lat. Jego nazwisko to George Foreman, a dla mnie jest on jednym z największych wybryków fizycznej siły w historii sportu. Pomyśl o tym, że właśnie on ma najwyższy procent zwycięstw przez nokaut wagi ciężkiej w historii. Jednak był on technicznym zerem. On jest ostatnim facetem,który bez techniki wygrał pas wagi ciężkiej, bo nie [...]
[...] i szczupla, uda robie sie waskie, wszystkie spodnie sa za duze i nie do noszenia." Dawkowanie Dawka zalezy od zawartosci alkaloidu w ephedrze. Srednio jest to od 1 do 3 procent dla Ephedra Sinica. Dawka efektywna efedryny dla astmy i odchudzania jest 12.5-25.0 miligram dwa-trzy razy dziennie. Czyli nalezy spozywac okolo 500 do 1,000 miligram [...]
[...] na zwiększeniu masy ciała „Zapotrzebowanie kaloryczne” zostaje zwiększone o również o 25%. Sytuacja jest analogiczna, jak w przypadku redukcji istnieje możliwość regulacji procentowego zwiększenia zapotrzebowania. Po obliczeniu „Zapotrzebowania kalorycznego” zostają obliczone makroskładniki, ilość: białka, węglowodanów oraz tłuszczy. Program [...]
[...] Po drugie Proviron używany jest w celu zwiększenia potencjału Testosteronu. Testosteron w organiźmie, w normalnych warunkach, jest w większości nieaktywny. Około 97 - 98 procent Testosteronu jest związane z SHBG (Sex Hormone Binding Globulin - globulina wiążąca hormony płciowe, która czyni Testosteron nieaktywnym a tym samym bezużytecznym dla [...]
[...] pamiętać o proteinach i nie unikać całkowicie tłuszczu. Badania pokazują, że dodając zdrowe tłuszcze do diety możemy nie tylko utrzymać stałą wagę, lecz również obniżyć procent tłuszczu w ciele. Zdrowe źródła tłuszczu to : masło orzechowe, masło migdałowe, oliwa z oliwek, olej lniany, awokado. Nasze ciało traci potas zawsze wtedy, kiedy się [...]
Bigoreksja- obsesja na punkcie bycia umięśnionym Amerykańskie badania wykazały, że w ciągu ostatnich 25 lat procent mężczyzn niezadowolonych z tego jak wyglądają wzrósł trzykrotnie i wynosiły obecnie 43%, czyli prawie tyle samo, ile w wypadku kobiet. Brak akceptacji swojego wyglądu i ciągłe próby jego ulepszania wiążą się często z zaburzonym [...]
[...] glukozy uzyskany po spożyciu danego produktu. Na przykład indeks glikemiczny wynoszący 70 oznacza, że po spożyciu 50 gram danego produktu, poziom glukozy wzrośnie o 70 procent, tak jak po spożyciu 50 gram czystej glukozy. Używając indeksu i porównując z nim wybrane produkty można zatem rozwiązać problem użyteczności posiłków w stosunku do [...]
[...] jest jak mała fabryka, która stale spala kalorii dla Ciebie, nawet podczas snu, a obroty się podczas ćwiczeń. Jest to jedyny sposób na zwiększenie RMR, co stanowi 60 do 70 procent kalorii spalanych codziennie. Z ostatnich szacunków konserwatywnej można ekstrapolować, że w ciągu roku osoba z 2.2 kg więcej mięśni będzie spalić kalorie [...]
[...] estrogenu. Po drugie używany jest w celu zwiększenia potencjału Testosterone. Testosteron w organiźmie w normalnych warunkach jest w większości nieaktywny. Ok. 97 - 98 procent Testosteronu jest związane z SHBG (sex hormone binding globulin - glonulina wiążąca hormony płciowe) I albuminą, dwoma proteinami. W takiej formie Testosteron jest w [...]
[...] po kolei wszystkich rodzajów włókien mięśniowych. Co za tym idzie naukowo udowodnionym faktem jest, że trenując metodą holistyczną pobudzamy do pracy znacznie większy procent ogólnej puli włókien mięśniowych. Tutaj właśnie dochodzimy do sensu stwierdzenia wyższości całości, nad sumą jej składowych. By zobrazować ów sens prponuję [...]
[...] masy ciała. Zbadano również wpływ dwunastotygodniowej diety zawierającej alkohol na syntezę białek u szczurów. Okazało się, że alkohol może obniżyć wskaźnik syntezy o 23 procent w mięśniu brzuchatym łydki i o 46 procent w mięśniach podeszwowych, ale nie oddziaływał na mięśnie płaszczkowate. Wszystkie wymienione mięśnie to mięśnie nóg. Dwa [...]
[...] z Uniwersytetu w Maastricht przyglądała się działaniu białek zwierzęcych i roślinnych. Diety opierały się albo na odpowiedniej mieszance obu rodzajów lub pobierały wyższy procent z jednego ze źródeł. Doświadczenie trwało przez trzy tygodnie i obejmowało pomiary utleniania białek, metabolizmu i równowagi azotowej. Naukowcy stwierdzili, że [...]
[...] z przemian wewnątrzustrojowych nazywanych transaminacją. Odpowiednie tempo i poziom transaminacji zapewnia jedynie wysokie stężenie glutaminy ,gdyż dziewięćdziesiąt procent azotu niezbędnego do przebiegu tego procesu pochodzi właśnie z "magazynu glutaminowego" Utrzymanie wysokiego poziomu tego procesu jest niezbędne w celu pełnej [...]
[...] w okresie redukcji tkanki tłuszczowej czy też po prostu w utrzymaniu prawidłowej wagi ciała. ** Kobiety a mężczyźni ** Różnica w PPM kobiet i mężczyzn bierze się z innego procentowego składu ciała. Kobiety generalnie posiadają większy procent tkanki tłuszczowej w stosunku do tkanki mięśniowej w organiźmie, więc ich zapotrzebowanie kaloryczne [...]
[...] SFD i aktualną datą. 4. Ocena Za każde wykonane pełne powtórzenie będzie przyznawany 1 pkt. Im więcej powtórzeń, tym więcej punktów. Ocena ćwiczenia będzie przez punkty procentowe, czyli dodajemy do siebie wszystkie uzyskane wyniki przez wszystkich uczestników i sprawdzamy jaki procent udziału w tym ma każdy forumowicz. Końcowy wynik będzie [...]
Mam pytanie Mój cel to 8 procent tkanki tłuszczowej do nowego roku mam 12 procent Dieta Wrzesień i Październik to 2000kcal przez 8 tyg waga super spadała Niestety wraz z wagą co zauważyłem zaczęły coraz bardziej spadać mięśnie. Waga obecnie 71 kg 12 procent tkanki tłuszczowej Spadło od sierpnia z 17 procent Sucha masa miesniowa spadła 64.5 do [...]
[...] z Uniwersytetu w Maastricht przyglądała się działaniu białek zwierzęcych i roślinnych. Diety opierały się albo na odpowiedniej mieszance obu rodzajów lub pobierały wyższy procent z jednego ze źródeł. Doświadczenie trwało przez trzy tygodnie i obejmowało pomiary utleniania białek, metabolizmu i równowagi azotowej. Naukowcy stwierdzili, że [...]
[...] na dłuższą metę nie do pokonania przez organizm(powodują różne choroby!). Jak wykazały doświadczenia, śroski dopingujące mogą zwiększyć masę mięsniową i siłę tylko o 5-10 procent. Reszta i tak zależy od długotrwałego i systematycznego treningu. 8.Cierpliwośc i wytrwałość. Młodzi ludzie są zwykle niecierpliwi i chcą bardzo szybko zwiększy ć [...]
Trenuję już dosyć długo bo ok. 5 lat( z małymi przerwami wakacyjnymi:) Zaczynałem od wioślarstwa przez około 2 lata co skończyło się redukcją masy, a końcem tego i siły. Brałem różne odżywki zaczynając od HMB, potem na masę białka różnego rodzaju, białko z węglowodanami, odżywki typu Amino 4500, nitrobulon, KREATYNĘ itd. Zczego nie liczę już [...]
[...] Mr.Olympia. To właśnie popularność była przyczyną wydania zakazu jego produkcji przez FDA. Stało się to po opublikowaniu raportu z którego jasno wynikało że tylko niewielki procent z tego co produkowano używany był na potrzeby kliniczne a reszta krążyła wśród osób uprawiających kulturystykę. Ale tak naprawde nawet na chwile nie zniknął on z [...]